Placinte cu branza si marar

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2013 | 8771 vizualizari

 

Saptamina asta am tot poftit la dulciuri...ba la prajiturile lui Lavii, ba ale Doralindei, ba la placinta cu brinza a lui Camelia. Ce am crezut ca este mai usor si aveam tot ce-mi trebuie in casa au fost pt placintele cu brinza ale lui Camelia. Asa ca reteta este a ei usor modificata. Nu au iesit ca si merdenelele dar cum sunt fan placinte cu brinza , au iesit minunate. AAAA si inca ceva, nu a fost tocmai usoara....am muncit ceva la ea.

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata

pt umplutura:

  • 500 gr brinza usor sarata de oi
  • 4 ou
  • 2 linguri smantina
  • 1 legatura marar
  • 100 gr unt topit

pt decor:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • seminte de susan si in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si marar:

Aluatul l-am pus la framintat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in urmatoarea ordine:lapte, sare, zahar, ulei, faina, deasupra drojdia rupta bucatele. Cind a fost gata de framintat aluatul, l-am rasturnat pe masa de lucru si l-am impartit in patru.

Intre timp am pus untul la topit intr-un castronel la microunde si am pregatit brinza pt umplutura: am dat brinza pe razatoarea cu gauri mari, am adaugat ouale, smantina si mararul si le-am amestecat pe toate.

Acum vine munca....am infainat masa si am intins fiecare bucata de aluat si am procedat ca la taiteii de casa. Am intins cit de cit aluatul, am infainat, l-am facut sul pe sucitor si l-am tot rotit, am desfacut,iar am infainat, iar am sucit aluatul pe sucitor si l-am rotit. Am facut foile subtiri ca pt taitei.

Am pus o foaie de aluat, am uns-o cu unt topit, am pus alta deasupra, am uns-o si pe asta si am pus jumatate din cantitatea de umplutura. Am facut sul aluatul,cu umplutura in mijloc si am pus-o in tava tapetata cu ulei si faina. Am procedat la fel si cu celelalte foi. Am amestecat galbenusul de ou cu lapte, am uns placintele pe deasupra, am presarat seminte de susan si in, am mai dat si cu restul de galbenus peste seminte. Am incins cuptorul la 180 grade si am dat placinta pt 40-45 minute.

Lasam sa se raceasca si o taiem pt servit. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

dupa 20 minute a fost rumena si am pus folie de aluminiu deasupra

2

ca sa nu se usuce deasupra am lasat folia pe ea

3

daca o vreti de dulce folositi brinza dulce si zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

camelia75 1

12.05.2013, 16:50

Data viitoare bag si eu masina la lucru!Ti-a super!

simona72 1

12.05.2013, 17:08

Camelia eu toate aluaturile le fac la masina de paine, imi este de mare ajutor. Multumesc pe reteta.

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler