Sant calde, sant bune si va servesc cu drag !
Eu, am facut aluatul la masina de paine, am pus prima data apa, ulei sare si zahar, am amestecat separat faina cu taratele, apoi le-am golit in cuva si la final am adaugat drojdia. Am setat masina pentru framantat si dospit. Desigur aluatul se poate framanta si cu mana, daca nu dispuneti de masina.
Intre timp pregatim umplutura: Dam pe razatoarea mica telemeaua, pe care o punem intr-un bol. Ceapa spalata o tocam fideluta cu tot cu Frunze si o amestecam binbe cu branza.
Aluatul gata crescut il rasturnam pe masa de lucu, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 10 gramajoare. Fiecare gramajoara in parte o aplatizam cu mana, punem in mijloc cate o lingura din amestecul de branza si ridicam marginile aluatu-lui pe care le unim, astfel incat sa acoperim complet umplutura si formam placintelele. Cand sant toate umplute, frumos insirate pe masa de lucru, punem uleiul de palmier la incins (eu am folosit tigaia wok) si prajim cate doua placintele deodata, cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda, dupa care le scoatem pe servet absorbant.
Le putem servi ca atare, sant foarte gustoase atat calde cat si reci, sau cu smantana si cascaval ras deasupra si cateva firicele de ceapa.
Pofta buna!