Placinte ardelenesti cu branza si marar

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2012 | 15003 vizualizari

 

Reteta invata de la soacra mea si de la bunica de la Oradea!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 ouă
  • sare
  • 500 gr branza
  • 2 legaturi marar
  • 100 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza si marar:

Am desfacut drojdia in putin lapte caldut, lasand la crescut cateva minute. Am amestecat faina cu un pic de sare, restul de lapte si ouale, adaugand si drojdia crescuta. Am framantat un aluat elastic, care se dezlipeste de maini. 

L-am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut. 

Aluatul crescut l-am impartit in 8 bile marisoare. 

Cu ajutorul sucitorului am  intins fiecare bila intr-o foaie nu foarte subtire. In mijloc am pus umplutura - fie branza amestecata cu  marar, fie doar branza. Am unit capetele aluatului, formand o bila, cu marginile bine stranse ca umplutura sa nu poate iesi. Ajutata de sucitor am aplatizat bila, avand grija sa nu o rup. 

Am prajit placintele pe ambele parti cca 5 min, apoi le-am scos pe un servet de bucatarie, ptr ca uleiul in surplus sa fie absorbat.

Se pot pudra cu zahar pudra, sau se servesc asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta lipoveneasca