Dacă s-a dat startul la plăcinta rusească, a trebuit să o testez și eu, asta ca să se mărească grupul maimuțelor :D :)) . Super bună! Mulțumesc Ksenya, Gaby, Lavinia și Simona pentru rețete. Am adaptat-o după gustul meu;) Și chiar e puțină :((( Trebuie repetată;)
http://www.bucataras.ro/retete/placinta-ruseasca-cu-branza-60048.html
http://www.bucataras.ro/retete/placinta-ruseasca-cu-branza-64488.html
http://www.bucataras.ro/retete/placinta-ruseasca-cu-branza-64495.html
http://www.bucataras.ro/retete/ruseasca-lu-gaby-64504.html
Brânza cremoasă de vaci se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, praful de sare, coaja de lămâie și smântâna. Apoi se adaugă ouăle și se amestecă până ce se omogenizează toate ingredientele. La final grisul se adaugă în ploaie, se amestecă ușor, până se înglobează în compoziție. Compoziția obținută se toarnă în vasul aparatului Philips Multicooker, tapetat cu hârtie de copt și se presară deasupra cubulețe de caise proaspete. Aparatul se conectează aparatul la sursa de curent, se selectează din MENIU, programul BAKE, setează COOKING TIME la 20 minute, la TEMPERATURA 180 grade. După cele 10 minute de copt, se scoate prăjiturica, cu atenție pe un tocator rezistent la caldură. Se pune vasul peste prăjitură și cu o mișcare rapidă, se răstoarnă prăjitura cu partea de sus, în jos, se lasă din nou la copt ptr cca. 10 minute la 150 grade, pentru a prinde culoare și cealaltă parte.
Prăjitura se servește ca atare presărată cu zahăr pudră vanilinat sau cu smântână.