Aceasta este varianta mea delicioasa vegetariana a renumitei placinte cu branza a pastorului din traditia culinara a U K.
1. Intr-o tigaie incingeti o lingura de ulei si sotati ceapa pana devine moale si putin de tot aurie, totul la foc foarte mic cu grija sa nu o ardem.
2. Peste ceapa adaugam soia fiarta si scursa de apa. si mai sotam inca un minut.
3. Intr-o tigaie incingem putin ulei vegetal si punem la sotat morcovul si ciupercutele. Sotam 5 minute pana se inmoaie. Adaugam soia si ceapa si mai sotam inca un minut doua.
4.Fierbem intre timp cartofii ca pentru piure, si cand au fiert facem un piure lasand doar o cescuta mica din apa in care au fiert cartofii, adaugam untul si laptele, apoi sarea dupa gust. Sotam din nou o ceapa in tigaie in putin ulei( o lingura) si adaugam la piure. In el radem branza si amestecam bine.
5. In tigaia cu compozitia putin racita adaugam o lingura de faina si trei linguri pline de smantana. Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust si lasam deoparte.
6. Luam un vas de yena si ungem bine cu unt, adaugam compozitia de soia si legume, apoi deasupra asezam piureul.
7. Facem cu furculita un mic decor, topim untul si-l turnam cu lingura deasupra.
8. Dam la cuptor 30 de minute si servim cu muraturi . E delicios preparatul, aduce putin cu musacaua si e foarte satios. Pofta mare!