Placinta pastorului

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2010 | 8439 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea delicioasa vegetariana a renumitei placinte cu branza a pastorului din traditia culinara a U K.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi pentru piure
  • 2 cepe
  • 50 gr branza cheddar( eu am inlocuit cu parmezan)
  • 1 lingura ulei vegetal( eu am folosit de palmier)
  • 1 morcov ras
  • 8 bucati ciupercute felii
  • 50 gr soia granule  fiarta un sfert de ora in prealabil in apa cu putina sare.  
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pastorului:

1. Intr-o tigaie incingeti o lingura de ulei si sotati ceapa pana devine moale si putin de tot aurie, totul la foc foarte mic cu grija sa nu o ardem.

2. Peste ceapa adaugam soia fiarta si scursa de apa. si mai sotam inca un minut.

3. Intr-o tigaie incingem putin ulei vegetal si punem la sotat morcovul si ciupercutele. Sotam 5 minute pana se inmoaie. Adaugam soia si ceapa si mai sotam inca un minut doua.

4.Fierbem intre timp cartofii ca pentru piure, si cand au fiert facem un piure lasand doar o cescuta mica din apa in care au fiert cartofii, adaugam untul si laptele, apoi sarea dupa gust. Sotam din nou o ceapa in tigaie in putin ulei( o lingura) si adaugam la piure. In el radem branza si amestecam bine.

5. In tigaia cu compozitia putin racita adaugam o lingura de faina si trei linguri pline de smantana. Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust si lasam deoparte.

6. Luam un vas de yena si ungem bine cu unt, adaugam compozitia de soia si legume, apoi deasupra asezam piureul.

7. Facem cu furculita un mic decor, topim untul si-l turnam cu lingura deasupra.

8. Dam la cuptor 30 de minute si servim cu muraturi . E delicios preparatul, aduce putin cu musacaua si e foarte satios. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pastorului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu branza de vaci