Este o placinta aromata cu multe mere si scortisoara.
Decongelam pachetul cu foi de placinta.
Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam pe razatoarea mare, apoi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu scortisoara.
Le lasam cam 15 minute la foc mediu, pana se formeaza putin sirop, mestecand din cand in cand.
Rasturnam merele intr-o sita sa se scurga siropul rezultat si le lasam sa se raceasca.
Untul il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie, chiar si topit este bun.
Ungem fiecare foaie de placinta cu unt si le asezam una peste alta.
Intindem merele la un capat al foilor si le rulam astfel incat umplutura de mere va ramane la mijloc, avand grija sa mai ungem cu unt dosul foii care se va rula.
Ungem o forma de guguluf cu putin unt si asezam ruloul de placinta in ea.
Coacem placinta la 180 de grade pentru 35 de minute.
Intre timp preparam siropul din zeama de la mere, apa , zahar, esenta si zaharul vanilat.
Fierbem aceste ingrediente pana la diluarea zaharului.
Lasam placinta in cuptor pana se usuca foile putin pe margini, apoi o scoatem din cuptor,turnam siropul deasu[pra si o mai dam 5 minute la cuptor.
Este foarte buna atat calda cat si rece, putin dulce si foarte aromata.
1
Cantitatea de zahar de la sirop variaza in functie de cat de dulci sunt merele.