Placinta frageda cu visina

de anisoara in Prajituri, 27 Iun 2010 | 13962 vizualizari

 

Cate clipe aveti , cand va intoarceti in copilarie si spuneti- “cat de mult mi-as dori acum o bucatica de placinta dulce , frageda si aromata cu visina,cirese sau pruna … placinta bunicii mele “ . Stiti , acum toti se staruie sa prepare multe bucate moderne , sanatoase… Da ,sunt destul de gustoase, sanatoase, dar gustul din copilarie , nu se compara cu nimic … aveti posibilitatea sa preparati singure aceste placinte , si nu numai, pentru ca vor urma cateva recete una dupa alta , din aluat dulce , fraged cu aroma si gustul din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • aluat fraged dospit
  • visina
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu visina:

Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html

Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavii si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se taie fasii egale , opuse una de  alta.

Se adauga umplutura, in cazul de fata visina fara samburi, care , in prealabil , a fost scursa bine de sucul ei.

Se aduce o fasie de aluat taiat din stanga  spre dreapta, alta din dreapta spre stanga, asa incat sa se intersecteze sub un anumit unghi, si asa repetam cand dintr-o parte , cand din alta , pana ajunjem la capatul celalalt al placintei.

(Vezi poze)

 Placinta impletita se pune cu mare atentie  pe o tava unsa in prealabil cu ulei, si se lasa sa creasca , undeva la 25-30 minute.


Apoi , se unge atent cu o pensula , cu un amestec din galbenus de ou cu o lingurita de apa . Se coace in cuptorul incins, in prealabil, pana la temperatura de 170 C. timp de 25-30 de minute.

Din acest aluat  dospit , care l-am prezentat  mai sus se pot face 6 placinte de lungimea tavii  Gustul nu vi-l descriu, pentru ca pozele spun in locul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu visina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise