Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina).
Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia.
Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si se imparte in doua.
Se ia prima parte de aluat si se intinde intr-o foaie patrata, se intinde apoi un sfert din compozitia de unt cu faina pe toata suprafata foii si se cresteaza cu cutitul cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului fara a le desprinde de tot.
Se pliaza catre mijloc pornind dinspre colturi si se acopera mijlocul cu partea opusa celei pliate anterior pana se pliaza toate partile.
Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.
Cele doua parti de aluat se infoliaza si se lasa la frigider 15 min.
Dupa cele 15 min se intinde fiecare parte de aluat cu partea de jos deasupra, se intinde din nou si se unge cu amestecul de unt cu faina si se pliaza la fel ca prima data apoi cele doua foi se introduc la frigider pentru 30 minute.
Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cele 4 oua(am pus si o mana de stafide inmuiate in apa calduta cu esenta de rom).
Dupa cele 30 minute se intinde prima foaie, se pune in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu furculita.
Am presarat putin gris pe toata suprafata apoi am pus umplutura, am nivelat bine si deasupra a doua foaie de aluat.
Se taie in patratele si se unge cu galbenus de ou batut cu 1-2 linguri apa rece.
Se baga placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius aprox 45-50 minute pana se rumeneste frumos si se desprinde pe parti.
Se lasa sa se raceasca apoi se poate degusta de intreaga familie.
1
Aluatul se poate congela si folosi alta data.