Se topeste in gura !
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet eu am suprapus cate doua foi .
Se ruleaza, cam ca o Havana si se stringe usor, ca o armonica.
Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se ung cu unt topit placintele
E vremea sa impungi pe alocuri placinta cu o furculita ca sa respire, altfel in cuptor se umfla-n pene de mandrie.
Prepari potopul pentru placinta, asta se face din 5 oua si cele 200 g de smantana ramasa.
Toate aruncare intr-un castron se zapacesc cu mixerul sau cu un tel, apoi cu asta si se inunda tava.
O lasi 15 - 20 de minute, ca atat mai sta la odihna.
Se introduce "inundatia" in cuptorul incins la 180 de grade Celsius si se coace, pana se bronzeaza, tebiue sa devina usor aurie ~ 50 de minute.
Pofta buna ! succesul e garantat la orce masa, fie ea festiva sau simpla nu conteaza :)