Placinta dobrogeana

de ralu_ca in Prajituri, 14 Oct 2013 | 17503 vizualizari

 

inca una din preferatele mele !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg branza dulce si sarata
  • 500 g smantana
  • 10 oua
  • zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Intr-un vas am amestecat branza cu 100 ml smantana, zahar, coaja de lamaie si esenta de rom. Amestecul l-am impartit in 4 parti.

Am uns o tava cu putin unt, iar restul l-am topit. Am obtinut 4 rulouri din 4 foi. Am luat fiecare foaie am uns-o cu unt cu ajutorul pensulei. Pe ultima am intins amestecul de branza. Am rulat si am format un sul pe care l-am asezat in tava ( usor strans la capete ). Dupa ce le-am obtinut pe toate 4, le-am intepat cu furculita, apoi am turnat amestecul format din ouale batute, smantana, si zahar vanilat, astefl incat sa se acopere rulourile. Am introdus la cuptor, la foc mediu si cand se rumeneste se scoate din cuptor.

O placinta minunata!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza de vaci