Placinta de foietaj cu ciuperci si branza

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2014 | 15595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat de foietaj
  • 400 ml lapte
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g branza sarata de oaie
  • 500 g ciuperci champignon
  • 150 g sangerete de casa afumate
  • ulei
  • piper si sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foietaj cu ciuperci si branza:

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem jumatate din aluatul de foietaj.

Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina, apoi laptele pe rand  si amestecam 2-3 minute pana se ingroasa sosul. Dupa ce s-a ingrosat oprim focul si il lasam cateva minute deoparte sa se racoreasca putin. Apoi adaugam 2 galbenusuri, branza rasa, piper si sare dupa gust si le amestecam pe toate.

Ciupercile le curatam si le punem la calit in putin ulei . Le calim pana cand zeama lasate de ciuperci scade si se rumenesc putin.

Punem ciupercile calite in sosul de lapte si sangeretele afumat taiat cubulete.

Punem sosul in tava peste aluat, dar lasam 2 cm liber pe margine si deasupra punem cealalta jumatate de aluat ramasa si unim marginile apasand bine cu degetul. Foaia deasupra am crestato putin si am  unso cu un galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte.

Dam tava la cuptor timp de 25-30 de minute pana cand aluatul se rumeneste deasupra.

Servim placinta de foietaj calda!

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de foietaj cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baghete cu cascaval