Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii acopere si putina sare pentru 10 minute, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Taiem baconul cubulete.
In uleiul incins punem baconul si il lasam pana incepe sa se rumeneasca. Adaugam ceapa, apoi, cand s-a inmuiat, adaugam usturoiul. Dam jos si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas amestecam cartofii pe care ii sfaramam usor cu o furculita, pastrand si bucati mai mari, amestecul de ceapa, usturoi si bacon, oul batut bine cu o furculita, 70 gr branza, condimente pentru cartofi, piper si daca mai este nevoie, sare. Ungem un vas cu ulei si punem compozitia. Presaram deasupra restul de branza si putin condiment pentru cartofi.
Dam forma la cuptor.
Spalam rosiile si ciupercile, le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Presaram sare si piper. Pe ciuperci presaram putin rozmarin. Dam tava la cuptor. Servim placinta cu rosii si ciuperci coapte.