Placinta de cartofi

de katty in , 2 Iul 2018 | 2024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 100 gr bacon
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 gr amestec de branza (telemea de vaca si mozzarella) rasa
  • condimente pentru cartofi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 250 gr ciuperci
  • rosii cherry
  • rozmarin
  • 1 lingura ulei+pentru uns forma
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii acopere si putina sare pentru 10 minute, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Taiem baconul cubulete.

In uleiul incins punem baconul si il lasam pana incepe sa se rumeneasca. Adaugam ceapa, apoi, cand s-a inmuiat, adaugam usturoiul. Dam jos si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas amestecam cartofii pe care ii sfaramam usor cu o furculita, pastrand si bucati mai mari, amestecul de ceapa, usturoi si bacon, oul batut bine cu o furculita, 70 gr branza, condimente pentru cartofi, piper si daca mai este nevoie, sare. Ungem un vas cu ulei si punem compozitia. Presaram deasupra restul de branza si putin condiment pentru cartofi.

Dam forma la cuptor.

Spalam rosiile si ciupercile, le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Presaram sare si piper. Pe ciuperci presaram putin rozmarin. Dam tava la cuptor. Servim placinta cu rosii si ciuperci coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale