Placinta cu spanac, urda si crema de branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2016 | 7511 vizualizari

 

Imi place mult sa fac astfel de placinte sarate cu branzeturi, pentru ca ai mei le adora si sunt practice de luat si la pachet. Am avut putine emotii ca am folosit spanac si mama nu e cu spanacul, dar a zis ca nici nu se simte, deci inca un succes am bifat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 200 gr faina
    • 3 gr drojdie uscata
    • 100 ml apa
    • 2 linguri ulei
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 250 gr spanac congelat
    • 2 linguri ulei
    • 1 ceapa verde
    • 1 catel de usturoi
    • sare
    • piper
    • 200 gr crema de branza
    • 300 gr urda
    • 3 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac, urda si crema de branza:

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura. Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.  La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Spanacul decongelat, il tocam marunt. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat in taiem pe jumatate. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde si usturoiul. Le innabusim 1 minut la foc potrivit, apoi adaugam spanacul. Il sotam cam 5-6 minute, apoi il condimentam cu sare si piper. Tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul din spanac si il aruncam. Intr-un bol mixam urda cu crema de branza. Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Peste branza, punem spanacul usor racorit, amestecam totul cu o paleta. La final ii dam gust cu sare si piper. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 24 cm. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit. Intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.  Foaia trebuie sa fie foarte putin ridicata si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam aluatul cu o furculita. Rasturnam compozitia de branza cu spanac peste, o nivelam. Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-55 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, urda si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:42

Rocsi 1

08.08.2016, 20:00

Multumesc Catalina

Rocsi 1

08.08.2016, 20:01

Rahela multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spirala cu spanac