Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Chiftelele pufoase sunt invaluite de un sos picant, aromatizat cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale, iar menta ofera o prospetime aparte si un gust perfect!
Am folosit Delikat- condimente pentru chiftele atat in sos, cat si in chiftele pentru a armoniza gusturile, iar chilliul Delikat, chiar si foarte putin, este destul pentru a face diferenta.
Pestele se usuca si se toaca marunt, la fel ca patrunjelul si ceapa si se amesteca cu ouale, sare, piper, usturoiul pisat si condimentele Delikat. Se formeaza chiftele ceva mai mari care se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Intre timp, se toaca ceapa si se piseaza usturoiul pentru sos.
Se incalzeste o tigaie mare cu capac/ tajine impreuna cu uleiul si se adauga paprika, ceapa si condimentele Delikat. Se gatesc la foc mediu spre mic 8-10 minute, pana cand ceapa s-a inmuiat. Se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa 1-2 minute, pana cand alcoolul s-a evaporat complet. Se adauga rosiile in bulion si se zdrobesc usor cu o lingura din lemn. Se adauga chilliul, usturoiul, zaharul, sare si piper. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 15 minute, pana se ingroasa putin.
Se adauga chiftelele in sos si destul de multa apa calda, astfel incat acestea sa fie acoperite complet. Se acopera cu un capac si se lasa la foc foarte mic, 15-20 de minute.
Se indeparteaza de pe foc si se lasa la odihnit inca 10 minute.
Se servesc cu menta proaspata si lamaie (optional).
1
Chiftelele se pot pregati cu o zi in avans.