Placinta cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Sep 2014 | 6250 vizualizari

 

Este sezonul prunelor, imi plac foarte mult si am vazut ca sunt tare faine in prajituri/tarte/placinte. Astfel am incins cuptorrul (a se citi Cooker-ul :D) si in foarte scurt timp m-am bucurat de aroma lor!
P.S. Doresc sa inscriu reteta in seria Deliciilor de tomana :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 400 gr faina alba de grau
  • 100 ml lapte proaspat
  • 100 gr zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 oua mari
  • un cub de unt
  • 25 gr drojdie
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • 500 gr prune (fara samburi)
  • 50 gr zahar vanilat (sau dupa gust)
  • o lingurita cu scortisoara
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • un ou pentru uns
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Incepem prin a pregati aluatul:

Pasam drojdia cu o lingurita de zahar pana ce se lichefiaza si o pastram intr-un loc caldut 10-15 minute (pentru a dospi).

Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam cele 2 oua, zaharul si laptele caldut. Amestecam usor, incorporand si drojdia dospita, iar cu ajutorul cubului de unt framantam un aluat fraged, nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosopel de bucatarie si il asezam intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pentru compozitie/umplutura: taiem prunele in cuburi/jumatati, presaram zaharul si scortisoara si le pastram la rece pentru a se insiropa uniform.

Din aluatul crescut, intindem doua foi subtiri, egale. Le umplem cu prunele insiropate, le rulam cu grija si le asezam in vasul cooker-ului (uns bine cu unt moale).

Batem oul spuma si ungem placinta uniform.

Setam din MENU functia BAKE la o temperatura de 150 de grade, pentru 55 de minute.

Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat in vasul cooker-ului si doar dupa aceea o scoatem pe un platou cu ajutorul unei palete din silicon.

Se pudreaza zaharul vanilat si se serveste rece. Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se pot folosi cu succes si foile de placinta. Eu prefer insa aluatul pregatit in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cocoradă cu prune