Budinca Abade de Priscos

de cristeena20 in Dulciuri, 22 Noi 2012 | 15990 vizualizari

 

Ca toate deserturile portugheze, si aceasta budinca are fff multe oua. Dar e si ffffffff buna. Cand am auzit ce contine si cum se face...am crezut ca va fi dezastru..dar proba finala...e criminal de buna. Textura ..gustul...e ceva de vis. Merita incercata, in ciuda..ciudateniilor .
Reteta originala se face mai multa..eu am facut jumate- intr-o forma mai mica de budinca.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 30 galbenusuri
  • 50 gr bacon sau sunca afumata de casa
  • 50 ml vin porto
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Abade de Priscos:

Caramelizam forma de budinca si dam deoparte

Amestecam zaharul cu apa si cu baconul intreg. Amestecam galbenusurile cu vinul de porto . Scoatem sunca sau baconul si amestecam siropul de zahar cu ouale cu vinul, amestecand continuu. 

Se toarna in forma de budinca si intr-un vas cu apa (o tava) se pune in cuptor la 140-160 grade Celsius (in bain marie) cca 40 minute. Se scoate si se pune vasul de budinca la frigider. Se scoate rece pe un platou. 

Va asigur ca gustul merita tot sacrificiul de calorii....

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Abade de Priscos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

bursuc24 1

31.10.2013, 21:31

30 de galbenusuri??? zahar, apa si sunca afumata?? va las pe voi sa testati asa ceva

cristeena20 1

31.10.2013, 22:06

Bursuc, nu e nimeni obligat sa incerce sau sa aprecieze...eu doar am impartasit cu voi ce am invatat si eu si am facut . DAca nu incercam nici curaj nu aveam sa postez reteta. OAre altii nu folosesc untura la prajituri ? sau alte ingrediente care par normale pentru unii dar ciudate pentru altii.Cat despre numarul de oua aici in Portugalia deserturile in general contin multe multe oua...dar nu e obligatoriu sa se manance mult...si jur ca sunt de vis

iry-gabriela 1

01.11.2013, 15:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema De Zahar Ars