Placinta cu peste, legume si piure

de Rocsi in Peste, 9 Sep 2019 | 4538 vizualizari

 

Inspirata fiind de aceasta reteta de la Merisor, avand ceva conserve prin frigider, m-am gandit sa pregatesc o placinta cu peste pentru ai mei. Am cautat sa combin pestele cu legumele potrivite, sa pregatesc un piure cremos, ca sa fie pe placul lor. A iesit o placinta grozava, gustoasa, dar mai ales consistenta, asa cum multora le place. Cand aveti conserve de peste si nu mai stiti ce sa gatiti, va recomand sa incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
    • 5 cartofi mari
    • 2 linguri cu varf smantana
    • unt
    • sare
    Pentru umplutura cu peste:
    • 2 cepe verzi
    • 1 ardei rosu potrivit
    • 450 gr legume mexicane congelate
    • 1 conserva sprot in sos tomat
    • 1 conserva sardine in sos tomat
    • 150 gr ton in suc propriu
    • 150 gr mozzarella
    • 2 linguri ulei
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • 1 lingurita rasa busuioc uscat
    • 3 linguri suc de rosii de casa
    • 2 linguri parmezan ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu peste, legume si piure:

Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai este nevoie de sare.

Umplutura de peste: Ceapa verde o taiati rondele. Ardeiul rosu il curatati de cotor, seminte si il taiati cubulete. Intr-o tigaie mai mare, incingeti uleiul. Adaugati ceapa verde, ardeiul, le sotati 2-3 minute. Puneti amestecul de legume congelat, amestecati. Lasati la sotat la foc potrivit, mai stropiti cu putina apa, din cand in cand, pana legumele sunt patrunse pe 3/4. Adaugati sprotul, sardinele si tonul scurs de lichid. Amestecati bine, apoi puneti sucul de rosii, sare, piper, busuioc uscat si boia dulce, dupa gust. Lasati amestecul pe foc, pana lichidul scade destul de bine. Invartiti din cand in cand. Luati umplutura de pe foc cand este gata. Dati mozzarella pe razatoarea marea. Mararul il tocati marunt. Peste umplutura puneti mozzarella, mararul si amestecati totul.

Intr-un vas, o tava, nu foarte mare, turnati umplutura. Cu lingura, luati din piure si puneti din loc in loc. Il nivelati usor, iar la final faceti un model cu o furculita. Presarati parmezanul ras deasupra. Introduceti placinta in cuptorul incins, la 200 de grade, pana prinde o crusta rumena deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati 5-10 minute sa se racoreasca.

O serviti simpla, cu o salata sau muraturi, depinde cum va place! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste, legume si piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu sos de iaurt