sunt sigur k fiecare are reteta lui de afumare a pestelui,asa k iat-o si pe a mea.
cu o zi inainte,macroul se curata de mate,de sange si de pielitze.
se spala bine si se sareaza.
se adauga si condimentul...cam un plic la 10 pesti.
a doua zi se infige in carlige fiecare macrou prin ochi si se baga si cate un departator de coaste ca sa se patrunda la interior.
macrourile astfel pregatite se agatza pe niste traverse de fier astfel incat sa atarne in jos si se duc in afumatoare.
se pot folosi si butoaie de lemn sau metal pe post de afumatoare.
sub pesti ,intr-un vas metalic, se face un foc mic,mai mult mocnit din lemn de esenta tare (salcam,fag,stejar).
din 15 in 15 min se controleaza pestii sa nu crape.
cand lemnul a ars si a ramas doar jarul se adauga peste el rumegush...cate putin sa nu se inabushe si putin malai pt culoare.
din cand in cand se completeaza cu jar proaspat si rumegush.
la sfarsit ,peste jar puneti si o crengutza de brad...le va da pestilor o savoare aparte.