Placinta cu mere si blat cu unt

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Ian 2017 | 12697 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila, imi este tare draga fata asta cu maini de aur si glas de papusa....

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat
  • 250 unt
  • 650 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 200 g smantana grasa
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Pt. umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si blat cu unt:

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata zeama, la final, am adaugat scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca, cat timp am facut aluatul.

Aluat : Untul la temperatura camerei, l-am taiat cubulete, am adaugat zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat cele 2 oua si smantana si am continuat sa mixez, la final am adaugat faina si praful de copt. Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru infainat si am framantat bine, pana am obtinut un aluat nelipicios. L-am impartit in doua, am intins o foaie. Intr-o tava, cu dimensiunile de 35/25, am pus hartie de copt si apoi am asezat foaia intinsa, am intepat-o cu o furculita si am intins merele calite, Pentru ca-mi place sa ma joc, a doua foaie n-am mai intins-o, am facut impletituri de cate trei si am pus deasupra merelor calite, asa cum se vede in imagine. Am dat tava la cuptor pentru cca 35-40 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o sa se raceasca putin si apoi am portionat-o si pudrat-o cu zahar. Restul de aluat ramas, l-am transformat in cornulete umplute cu gem si nuca. Un deliciu, este un aluat atat de fraged si gustos, se topeste in gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si blat cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu jeleu