Deliciu...curat si bineee insiropat, e inca fierbinte cine doreste ...cine pofteste?
Merele se rad si se amesteca cu scortisoara.
Apa se pune intr-un ibric si se da un clocot impreuna cu zaharul, vanilia si untul.
Se iau cate doua foi si le vom umple cu mere din belsug aproape pe toata suprafata, apoi le rulam. Ne vor iesi sase suluri pe care le asezam in tava tapetata daca se poate cu unt si faina. daca veti proceda cum am facut eu( am pus foaie de copt) veti avea de furca cu desprinderea placintei din tava( foaia se va inmuia foarte tare indiferent de calitatea ei. Am mai patit asta nu e prima data si tot nu m-am invatat minte...LOL! Turnam siropul fierbinte usor deasupra.
Coacem placinta la 180 de grade pentru 40 de minute.
O scoatem si o servim dupa dorinta. E minunata!
1
Daca faceti placinta de post inlocuiti untul cu unt de cocos