Negresa cu ness de post

de Rocsi in Prajituri, 8 Dec 2011 | 10327 vizualizari

 

Cum mai mereu in post fac negresa,am zis ca incerc alta reteta,dar cu aroma de ness am vrut.Asa ca am testat reteta Sylviei si ii multumesc mult.Ea a facut si o glazura si un sos,insa eu am ales sa o fac fara glazura!!A iesit delicioasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de zahar
  • 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala)
  • jumatate cana de ulei
  • 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura)
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 plic ness
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri stafide
  • cativa miezi de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ness de post:

Am pus intr-un vas laptele cu zaharul.

Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste.

Adaugam uleiul,apoi esenta si praful de copt si le invartim bine cu telul.

Incepem sa incorporam faina,pe care o punem in ploaie si amestecam mereu,pana obtinem consistenta dorita.

La urma punem cacaua,pliculetul de ness si coaja de portocala,rasa.

Luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.

Turnam compozitia pentru prajitura.

Deasupra punem stafidele si bucati de miez de nuca,pe care le rupem cu mana.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

Lasam la copt cam 40-50 de minute(facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem,o lasam la rece si servim.

Puteti opta sa faceti o glazura,sau puteti sa presarati cocos sau zahar pudra,cum doriti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ness de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

Rocsi 1

17.12.2011, 10:54

Multumesc Anastasia!!!

Cris2711 1

17.12.2011, 14:52

Si aici inca odata la multi ani Rocsi draga

Rocsi 1

17.12.2011, 20:57

Multumesc mult Cris draga

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa