Placinta cu mere

de labonnebouche in Prajituri, 17 Oct 2011 | 3859 vizualizari

 

O placinta delicioasa, plina de arome de toamna

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 350 grame faina
  • 225 grame unt rece
  • 30 grame zahar
  • 60 ml apa rece
  • un praf sare
  • vanilie
  • Umplutura de mere
  • 5 mere
  • 4 linguri zahar
  • jumatate lingurita scortisoara
  • 30 grame unt
  • 2 linguri cognac
  • 1 lingura amidon
  • vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Blatul

Se taie untul in cuburi mici. Intr-un vas se combina faina, sarea, zaharul si vanilia. Se adauda untul si se amesteca pana cand untul se amesteca relativ omogen cu faina. se adauga apa rece, astfel incat aluatul sa devina compact si relativ omogen. Nu framantati aluatul foarte mult, astfel baza tartei devine ff tare. Acoperiti cu folie de plastic si lasati aluatul sa se odihneasca la frigider o ora.

Umplutura

Curatati merele si taiati-le in cubulete. Topiti untul pe foc mic, intr-o tigaie de marime medie.Adaugati merele, zaharul, scortisoara si vanilia. Gatiti pana cand zaharul se topeste, apoi adaugati amidonul. Adaugati cognacul peste mere si flambati-l pana alcoolul se dizolva. Lasati merele sa se raceasca.

Asamblati prin a intinde aluatul pana ajunge la o grosime de 3 mm. Se aseaza in formele de tarta, se umple tarta cu umplutura de mere. Deasupra se aseaza o foaie de aluat , ca un capac.

Coaceti la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand tarta capata o culoare aramie.

TIPS-URI

1

Serviti cu inghetata de vanilie sau frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)