Placinta cu foi fragede si branza dulce

de Sim0na in Prajituri, 18 Iul 2012 | 15779 vizualizari

 

Cu cateva modificari, reteta este a lui Gaby, caruia ii multumesc :-*

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 4 linguri untura
  • 650 g faina alba 000
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • sare
Umplutura:
  • 850 g branza dulce de vaci de casa
  • 6 oua
  • 3 linguri gris
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi fragede si branza dulce:

Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele. Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm. Am impartit aluatul in doua, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul prima foaie. Am uns tava cu unt si am asezat tava. Am dat la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.

Am pregatit si cealalta foaie, si am amestecat ingredientele pentru umplutura, mixandu-le bine-bine. Pentru ca branza mea a fost mai uscata, nu am adaugat decat 3 linguri de gris, dar am marit numarul de oua. Am scos tava din cuptor si am pus umplutura, iar deasupra am pus cealalta foaie. Am intepat foaia cu o furculita, apoi am uns cu oul batut. Am dat la cuptor ptr 40 minute, sau pana cand placinta este rumena. Cand a fost gata am pudrat-o cu zahar pudra, am portionat-o si am papat pe fuga cateva bucati!  Cate o bucata ptr fiecare!!

TIPS-URI

1

In umplutura merge de minune o mana-doua de stafide... Eu am uitat ca nu mai am si... n-am mai coborat sa cumpar :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi fragede si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mena29 1

27.07.2012, 10:55

Sim0na 1

27.07.2012, 11:39

gaby_d, nu mai zice asa, ca oricum faci niste poze super!!! Totusi iti doresc sa le ai si pe alea! Nici eu nu am vre-o fita de aparat.. dar nu ma las
Mena

babi5 1

24.11.2013, 18:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida cu branza dulce