Placinta cu dovlecei si branza

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2015 | 2928 vizualizari

 

Atat de multi dovleci s-au facut anul asta in gradina ca am pus la congelator pe iarna, am facut supa/ciorba de nu stiu cate ori, dovlecei pane cam de tot atatea ori :)), budinca de dovleac, clatite cu dovleac...si cu 4 dovleci mari in frigider am ramas in pana de idei. Noroc cu bucataras.ro ca la o cautare gasesti sute de retete din care sa te inspiri. Si pentru ca mi-a facut cu ochiul placinta Danielei, am purces la facut cu ce branza gasesc eu pe aici :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 20 g drojdie
  • sare, dupa gust

Umplutura:

  • 2-3 dovleci mici sau unul mare
  • 200 g branza telemea
  • 120 g mozarella rasa
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • ulei ptr uns deasupra si 1/2 lingurita ierburi italienesti
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovlecei si branza:

Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se pune faina intr-un bol, se adauga sarea, se amesteca, se toarna apa calduta, drojdia si uleiul, apoi se framanta impreuna cam 8 minute. Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera bolul cu o folie alimentara si/sau un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca la loc caldut 40-50 de minute.

Intre timp curatam dovleacul de coaja - si seminte daca e mare - apoi se da pe razatoarea mare si il lasam la scurs intr-un strecurator. Dam si telemeaua pe razatoare, o amestecam cu mozarella si cu ouale, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie subtire de circa jumatate de cm, apoi il asezam intr-o tava rotunda, turnam in mijloc umplutura, acoperim cu marginile, le ungem cu ulei si presaram ierburi deasupra.

Se coace la 180 de grade circa 50 de minute. Se poate servi calduta sau rece cu smantana sau iaurt. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

mozarella sa nu folositi din cea care se vinde cu zeama, eu am luat din aia uscata care e ca si cascavalul

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu branza