Placinta cu dovlecei si branza

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2015 | 2831 vizualizari

 

Atat de multi dovleci s-au facut anul asta in gradina ca am pus la congelator pe iarna, am facut supa/ciorba de nu stiu cate ori, dovlecei pane cam de tot atatea ori :)), budinca de dovleac, clatite cu dovleac...si cu 4 dovleci mari in frigider am ramas in pana de idei. Noroc cu bucataras.ro ca la o cautare gasesti sute de retete din care sa te inspiri. Si pentru ca mi-a facut cu ochiul placinta Danielei, am purces la facut cu ce branza gasesc eu pe aici :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 20 g drojdie
  • sare, dupa gust

Umplutura:

  • 2-3 dovleci mici sau unul mare
  • 200 g branza telemea
  • 120 g mozarella rasa
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • ulei ptr uns deasupra si 1/2 lingurita ierburi italienesti
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovlecei si branza:

Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se pune faina intr-un bol, se adauga sarea, se amesteca, se toarna apa calduta, drojdia si uleiul, apoi se framanta impreuna cam 8 minute. Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera bolul cu o folie alimentara si/sau un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca la loc caldut 40-50 de minute.

Intre timp curatam dovleacul de coaja - si seminte daca e mare - apoi se da pe razatoarea mare si il lasam la scurs intr-un strecurator. Dam si telemeaua pe razatoare, o amestecam cu mozarella si cu ouale, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie subtire de circa jumatate de cm, apoi il asezam intr-o tava rotunda, turnam in mijloc umplutura, acoperim cu marginile, le ungem cu ulei si presaram ierburi deasupra.

Se coace la 180 de grade circa 50 de minute. Se poate servi calduta sau rece cu smantana sau iaurt. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

mozarella sa nu folositi din cea care se vinde cu zeama, eu am luat din aia uscata care e ca si cascavalul

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zucchini cu telemea