Dovleacul curatat de coaja, se da pe razatoare(sau la robot), apoi se pune pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie bine.Tragem dupa foc si adaugam grisul.Il lasam sa se raceasca,apoi adaugam semintele de dovleac prajite putin.Daca va place scortisoara puteti adauga o lingurita.
Laptele,uleiul si zaharul le punem intr-un vas pe foc si le lasam sa dea in 3-4 clocote.Lasam sa se racoreasca si adaugam macul,oul,bicarbonatul stins cu otet si la final faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios.Se imparte aluatul in doua parti.Intindem cu sucitorul prima foaie foarte subtire,apoi punem jumatate din umplutura si o rulam.Asa procedam si cu cea de-a doua foaie.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.Pentru a nu se arde, deasupra puneti hartie de copt. O taiem numai dupa ce s a racit.
Pofta buna!