Foarte buna
petru foaia de placinta
pentru umplutura
Se amesteca faina cu otetul, uleiul, sarea si cana de apa. Coca obtinuta se imparte in 3 parti, cele 3 parti se impart in alte 3 bilute fiecare, vom avea astfel 9 bilute de coca. Se intinde una din bile si se unge cu ulei apoi se mai intinde o alta bila si se pune deasupra primei bile si se unge deasemenea cu ulei, se mai intinde o bila de coca si se pune iarasi peste cele 2 anterioare cu precizarea ca peste ce-a de a 3-a bila nu se pune ulei. Se va face la fel si pentru celalalte 6 bile ramase si astfel vom avea 3 parti de coca.
Ulterior intindem prima parte din coca pregatita anterior, dupa ce-am intins punem ici colo putin ulei si presaram zahar apoi adaugam o prima parte din umplutura pentru placinta, un amestec din dovleac, scortisoara si zahar, se ruleza si se asaza in tava care a fost unsa cu ulei.
La fel se procedeaza si cu celalte 2 parti de coca ramase. Dupa ce am asezat placinta in tava taiem placinta bucati presaram deasupra zahar si punem tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Pofta buna !!!