Placinta cu dovleac

de Julie in Prajituri, 29 Apr 2010 | 9868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac  ras 
  • 2 cani cu mere rase
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • o cana cu nuci macinate
  • 2-3 linguri cu scortisoara 
  • Blatul:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox. 12 linguri faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pregatim mai intai umplutura:
Se pun la calit dovleacul , merele si  zaharul in putin ulei.
Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul.
Deci zahar punem dupa gust!  :)
Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile.
Se amesteca bine.

Facem si blatul:

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si la sfarsit faina. Trebuie sa iasa o compozitie ca de chec.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din aluat si se coace pe jumatate.(cam 10min. )
Se scoate tava si se intinde umplutura iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia  de aluat. Se mai coace inca 10-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

29.04.2010, 15:43

nu am facut niciodata aceasta combinatie, de mere cu dovleac dar cred ca este foarte buna................

Julie 1

30.04.2010, 08:03

Este tare buna ! Va asigur!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 10:42

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post cu nuca si stafide