Mod de preparare Aluat fraged
- Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete.
- Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa.
- Cand ai obtinut un aluat omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la frigider pentru cel putin o ora.
Mod de preparare sos de vanilie
- Pui indulcitorul la incalzit intr-un ibric. Acesta se va topi si va deveni lichid. Adaugi untul, omogenizezi, apoi iei de pe foc si adaugi frisca.
- Pui inapoi pe foc. Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in ibric amestecand pana se ingroasa. La final adaugi vanilia, mai fierbi 2 minute si apoi opresti focul.Racesti.
- Scoti aluatul de la rece si intinzi o foaie pe masa de lucru (cam de 1/2 cm). O rulezi pe sucitor si o transferi in tava de tarta unsa cu unt.
- Speli bine merele, le cureti si le tai felii.
- Le asezi peste aluatul de tarta, presari putin indulcitor si scortisoara si bagi tava in cuptorul preincalzit.Lasi la fac mediu pana ce aluatul capata o culoare aurie pe margini.
- Scoti si lasi la racit. Cand tarta e doar calduta torni sosul de vanilie si bagi tava la frigider.
Mod de preparare crema de vanilie
- Mixezi mascarpone cu galbenusul si jumatate din cantitatea de indulcitor.
- Frisca o mixezi cu intaritorul si restul de indulcitor pana capata consistenta pufoasa si ferma.
- Adaugi treptat crema de mascarpone, omogenizezi, adaugi vanilia si dai crema pentru 15-20 minute la rece apoi o intinzi peste merele din tava.
- Lasi la rece pentru o ora apoi portionezi. Eu nu am lasat deloc :)))