Am vazut ca a facut miha si gabi...si avand niste branza am zis sa incerc si eu...este deliciosaaaaaaa...multumesc fetelor...
Mai intai pragatim bilutele de branza:
branza se amesteca cu galbenusurile,zaharul,nuca de cocos,faina ,esenta de vanilie si zaharul vanilat.
se invart bine pana s-au omogenizat toate ingredientele.
apoi cu mana se rup bucatele si se modeleaza in palme bilute nu foarte mari.
se pun intr-o tava dreptunghiulara,tapetata cu hartie de copt,lasand putina distanta intre ele.
pregatim blatul:
se bat ouale cu zaharul spuma.
ciocolata se topeste si se adauga si aceasta peste oua.
se pune si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,pliculetul de ness,esenta de rom,faina si cacaoa.
se mixeaza bine.
acest aluat se pune peste bilutele de cocos.
se da tava in cuptorul incins circa30-40 min.
cand e gata se scoate si se lasa pana se raceaste putin.
glazura:
intr-o cratita se pune laptele cu untul si zaharul si se lasa pe foc pana se ingroasa putin.
apoi adaugam ciocolata menaj si invartim la foc potrivit, pana se ingroasa(sau puteti sa o lasati mai moale depinde cum va place).
glazura o turnati peste prajitura calduta si o intindeti uniform.
1
daca faceti in tava rotunda sau portie mai mica faceti mai putina compozitie si de branza,si de aluat si de glazura...