Placinta cu dovleac

de Lorra in Dulciuri, 2 Ian 2014 | 4422 vizualizari

 

Prima mea placinta, si-mi place cum a iesit :) aromata si frageda :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml apa calduta
  • 200 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1,5 kg dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare, apoi se caleste cu 100 ml ulei, zaharul si pliculetul de zahar vanilat.

 Se tine pe foc pana se inmoaie si ii scade zeama.

 Faina se pune intr-un bol, se aduga apa si sarea si se framanta cu 100 ml ulei turnat cate putin, pana se formeaza un aluat nu prea tare dar care nu se lipeste de marginile bolului. Se lasa deoparte acoperit cu un prosop, aproximativ 30 min.

 Se intinde prima foaie apoi se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, deasupra se pune uniform umplutura de dovleac si la final se aseaza a doua foaie.

 Se inteapa foaia pe alocuri, cu ajutorul unei furculite si se da la cuptorul preincalzit. 

 Se lasa la copt 40 min. pana devine rumena.

 La final se scoate din cuptor si se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu dovleac