Placinta cu dovleac

de Anamaria Cook in Dulciuri, 1 Noi 2012 | 6819 vizualizari

 

Zilele de vara calduroase au trecut de mult, aproape ca sunt un vis frumos, de mult apus, dar nu putem lasa frigul de afara sa ne rapuna si trebuie sa profitam din plin de bunatatile toamnei. Eu nu ma pot gandi la altceva mai bun decat o placinta cu dovleac,

 

INGREDIENTE

  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un dovleac (eu am avut ~ 1,5 kg dovleac ras)
  • 200 g zahar (eu am folosit brun)
  • 50 g unt
  • PENTRU FOI:
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde (eu parca am pus cam 8 pumni)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Curatati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare.

Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15 minute sau pana ce dovleacul s-a inmuiat.

Pentru aluat puneti toate ingredientele (in afara de faina) intr-un castron.

Amestecati cu o furculita sau un tel apoi adaugati faina treptat pana ce obtineti un aluat moale dar care nu se prinde de mana, framantati pana ce acesta devine elastic. Impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi cam de 2-3 mm grosime (eu am facut foaia pentru baza putin mai mare pentru a  acoperii peretii tavii)

Tapetati o tava termorezistenta cu unt si putina faina, asezati foaia mai mare acoperind peretii tavii, apoi turnati dovleacul racit.

Asezati cea de-a doua foaie perforand-o din loc in loc cu varful unui cutit apoi ungeti cu putin ou batut sau putin lapte.

Puneti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru 40 de minute sau pana ce placinta este rumena. Scoateti placinta din cuptor, lasati sa se racoreasca si taiati in bucati de marimea dorita.

Eu am taiat cand era destul de calduta caci aveam casa plina de pofticiosi :)

Delicioasa calduta cat si rece.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac