Placinta cu crema de branza

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Iun 2014 | 10475 vizualizari

 

Pentru ca tot primisem de la Delaco crema de branza am zis sa-i gasesc o intrebuintare,asa ca am pus de-o placinta,prajitura ceva acolo......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 7 g amoniac
  • 1 praf de copt cu sofran
  • faina cat sa facem un aluat nu foarte tare,care se poate intinde
  • Umplutura
  • 400 g Crema de branza natur de la Delaco
  • 200 g smantana cu 40% grasime
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 1 plic finesse vanilie boubron
  • 100 g stafide aurii
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu crema de branza:

Foi:

Ouale cu zaharul le mixam bine,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi apa,la final amoniacul cu praful d ecopt stins cu putin otet si faina.Omogenizam si formam un aluat suficient de care,sa se poata intinde.Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi.

Umplutura:

Crema de branza,smantana si zaharul le amestecam bine,apoi adaugam ouale si vanilia si la final stafidele.

Intindem prima foaie direct pe hartia de copt si apoi o asezam in tava ( 22/35 cm) intepam foaia cu furculita si apoi turnam umplutura.Foaia a doua o intindem tot pe hartie de copt si o asezam deasupra umpluturii,apoi scoatem hartia de copt.E mai usor de manevrat sa intindem direct pe hartie de copt.Cu un bat de frigaruie intepam aluatul din loc in loc.

Bagam tava la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 40 min ( depinde de cuptorul fiecaruia).Cand trece testul scobitorii scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca ca sa putem sa o portionam bine.Eu mi-am taiat un colt asa calda,scoasa din cuptor pentru ca asa-mi place. Portionam si apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

tanyapatap 1

08.06.2014, 16:39

mirela0911 1

09.06.2014, 09:57

Ce imi plac prajiturile cu branza!

CameliaR 1

07.11.2015, 00:00

Preferata mea. O ador Nu am facut aceasta prajitura pana acum. Cred ca este timpul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat