Placinta cu carne si ghebe

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2014 | 9845 vizualizari

 

Ne plac mult placintele cu carne si cum nu facusem de mult una am zis ca este momentul dar nu aveam suficienta carne in casa si m-am gandit sa completez cu ghebe. Mmmmm ce bunatate!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 1/2 dintr-un cub mic de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingura ulei
  • 3/4 cana apa
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 250 gr ghebe in sare
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 200 gr rosii decojite cuburi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 ou + 1 pentru uns
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ghebe:

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa treptat, iar cand obtinem un aluat elastic si nelipicios nu mai punem. La final adaugam uleiul si mai framantam 2-3 minute. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Ghebele le punem in apa la desarat cam 30 de minute, apoi le fierbem. Dupa ce s-au fiert le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam, o tocam, iar morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ardeiul il curatam de seminte si il taiem cubulete. Incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si le inabusim 3-4 minute. Adaugam ghebele pentru 2 minute, apoi carnea tocata si rosiile cuburi. Amestecam foarte bine, dam gust cu sare si piper, punem jumatate de cana cu apa si lasam sa scada la foc potrivit. La final adaugam pasta de tomate si mai lasam 1 minut pe foc apoi tragem tigaia deoparte. Incorporam oul, mararul verde tocat si lasam sa se racoreasca putin.

Aluatul il rasturnam pe masa de lucru si intindem o foaie subtire. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaia de aluat. Taiem surplusul dar lasam sa fie putin si pe peretii tavii. Punem umplutura, o nivelam, iar din restul de aluat intindem un dreptunghi, taiem triunghiri si le asezam deasupra.

Batem un ou spuma, ungem placinta, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste. O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca putin apoi servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj