Placinta cu branza, smantana si fructe confiate

de simona72 in Dulciuri, 9 Sep 2013 | 8617 vizualizari

 

Stiu ca nu e nimic nou, o banala placinta cu branza, dar de care nu ma satur niciodata. De data asta modul de preparare a fost altul, iar fructele au fost si confiate si deshidratate...cum o dai cum o intorci este delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 1 cutie bramza proaspata cu 0.2% grasime de la Delaco
  • 1 cutie branza si smantana ceva fin de la Delaco
  • aprox 500 gr smantana
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 esenta vanilie Bourbon
  • 2 linguri amidon alimentar
  • fructe confiate si deshidratate de care aveti si cate doriti, eu am avut: stafide, caise,coaja de lamaie,merisoare
  • pt uns foile: 200 ml ulei
  • pt deasupra:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 cescuta zahar brut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, smantana si fructe confiate:

Foile de placinta le scoatem de cu seara din congelator si le punem in frigider pt a doua zi cand facem placinta. Ouale intregi se bat cu zaharul pana devin o spuma si se tin de tel. (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam in fir subtire uleiul, iar la urma vanilia. Branzeturile le amestecam cu smantana,amidonul si fructele, iar caisele le-am taiat bucatele. Peste amestecul de branzeturi si fructe punem aproximativ jumatate din cantitatea de oua, amestecam bine, adaugam si restul de oua batute spuma amestecand de data asta mai usor. 

Pt aceasta placinta am folosit tava mare de la cuptor cu marginile mai inalte. Am uns bine tava cu ulei, am tapetat-o cu putina faina, am pus o foaie de placinta unsa cu ulei, iar pt ca foaia nu acoperea toata suprafata tavii am mai pus una chiar daca foile s-au suprapus. Am pus peste foi 3-4 polonice din compozitia de branza, am nivelat cu o lingura, am pus alte foi unse cu ulei, branza si tot asa pana am terminat branza, iar deasupra am pus foi de placinta. Am impuns placinta cu un cutit din loc in loc, am batut cele 2 oua cu 200 ml lapte, le-am turnat peste placinta si am presarat zahar brut deasupra. Am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 35-40 minute. Lasati sa se raceasca, daca aveti rabdare si serviti cu incredere. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

amidonul poate fi inlocuit cu 2-3 linguri gris, eu nu am avut

2

folositiva de o tava cu margini inalte si un polonic, pt ca, compozitia de branza este destul de fluida

3

cand este gata deasupra este crocanta, daca doriti sa se inmoaie o stropiti cu putin lapte si o acoperiti cu folie de aluminiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, smantana si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minitortulete cu crema de branza si matcha