Placinta cu branza si foi Yufka

de meosiris in Prajituri, 23 Mar 2011 | 7396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi yufka
  • branza telemea rasa (ce cantitate doriti)
  • cascaval ras
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • 100ml lapte
  • 100ml iaurt
  • 100ml ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si foi Yufka:

Facem compozitia amestecand bine branza rasa, cascavalul ras, patrunjelul verde tocat marunt si piperul.

Separat facem un sos din ulei, iaurt si lapte cu care va trebui sa ungem foile yufka. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Ungem o forma cu ulei si punem prima foaie yuka...ale mele au fost foarte mari asa ca a trebuit sa mai tai din ele. Ungem foaia cu sosul preparat iar din loc in loc punem umplutura de branza. Adaugam peste branza bucati rupte din foile yufka astfel incat sa mai facem un strat. Ungem din nou cu sos apoi adaugam din nou umplutura si tot asa pana ajungem la ultima foaie de deasupra placintei pe care vom incerca sa o punem cat mai intreaga. Se unge si ea cu sos apoi bagam in cuptorul preincalzit la 180C si lasam pana se rumeneste placinta asa cum ne place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si foi Yufka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana