A vazut pofticiosul meu reteta intr-o revista si mi-a spus ca vrea si el. Apoi mi-am amintit o poveste a mamei de pe vremea cand eram copil. Imi povestea ca atunci cand tata o curta, mergeau la un local unde mancau placinta calda cu branza sarata si beau o halba cu bere. Acea placinta era rotunda, mare si se taia felii ca la pizza, iar a mea este dreptunghiulara. Dar gata cu povestile, sa trecem la treaba.
Am dat branza pe razatoare. Am batut bine oul.
Peste oul batut am adaugat laptele, apoi kefirul si la sfarsit branza. Am impartit compozitia de lapte si branza in trei parti egale.
Dupa ce am uns tava si am pus hartie de copt, am pus una peste alta trei foi, unse cu unt topit. Am turnat o parte de compozitie cu branza, apoi alte trei foi de placinta unse cu unt. Deasupra branza si iar foi, ultimul strat fiind de foi.
Am copt placinta pret de 45 de minute in cuptorul incins din vreme.
1
Daca se acopera tava (dupa ce o scoateti din cuptor) 15 minute cu un prosop ud, placinta se va portiona mai usor.