Este foarte simplu de facut, aluatul este minunat. Foaia nu se intareste a doua zi, desi am lasat descoperita farfuria. Din contra, este mai frageda ca aseara.
Pentru foi
Pentru umplutura
Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat si framantam un aluat neted, suplu, care nu se lipeste de maini.
Branza se amesteca bine cu ouale si zaharul, se adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi se incorporeaza stafidele. In cazul in care compozitia este prea apoasa, putem adauga o lingura cu gris.
Aluatul il impartim in doua si din fiecare bucata intindem cate-o foaie subtire.
Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, repartizam uniform umplutura aromata de branza, apoi urmeaza cea de-a doua foaie. Sigilam marginile usor si intepam foaia de deasupra cu o furculita, din loc in loc.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste usor placinta.
O lasam sa se raceasca, portionam si pudram cu zahar.