Placinta cu branza dulce si iaurt

de Sim0na in Prajituri, 29 Mar 2012 | 9132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta
  • 8 oua
  • 500 g branza dulce vaci
  • 0,8 kg iaurt 2,8%
  • 250 g zahar
  • 1 pachet margarina sau unt
  • stafide
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • 50 ml lapte dulce + 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si iaurt:

Am pus margarina la topit, la foc mic. Intre timp am pregatit ouale: am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le aruncam sau le folosim la altceva. Galbenusurile le`am amestecat cu zaharul pana acesta s`a topit. Am adaugat branza dulce, mixand la viteza mica.

Stafidele le`am pus in apa calduta, in care am adaugat esenta de rom.
In compozitia de oua cu branza, am adaugat esenta de vanilie, apoi am incorporat cca 800 g iaurt. Cand toata compozitia a fost bine amestecata, am adaugat stafidele scuse de apa. 

Cat compozitia s`a odihnit, am pregatit tava: am uns`o cu margarina topita si am pus hartie de copt (eu folosesc foarte des hartia ptr ca este mai usor de "scos" produsul finit, evitand astfel a zgaria tavile). Apoi am pus 4 foi in tava, fiecare foaie unsa individual cu margarina topita. Deasupra celor 4 foi am pus 1/2 din compozitia de iaurt-branza-oua, apoi am pus iar 2 foi unse, apoi restul de compozitie, iar deasupra am pus restul de foi unse. Am dat la cuptor, la 180 grade, timp de 1 ora.

Dupa o ora de stat la cuptor, am scos tava si am uns placinta cu 50 ml lapte dulce + 2 pliculete zahar vanilat. Am mai dat la cuptor cca 15-20 min. Cand a fost gata, am scos tava, am pus deasupra un prosop de bucatarie umed. Cand placinta s`a racit, am taiat`o bucati potrivite.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt