Pentru aluat:
Umplutura:
Pentru umplutura punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si putina sare.Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand din cand in cand pana fierbe si se leaga, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.
Branza trebuie sa fie bine scursa, o amestecam cu 3-5 linguri de zahar, apoi cu ajutorul unei linguri amestecam punand pe rand grisul, apoi ouale unul cate unul.
Pentru aluat separam albusurile de galbenusuri .Intr-un bol amestecam faina, untul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, zeama de lamaie, smantana, galbenusurile si putina sare. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat relativ moale si lipicios.
Aluatul il impartim in doua parti egale, tava o ungem cu unt si tapetam cu faina.Prima foaie o intindem pe blatul de lucru care trebuie sa fie pudrat bine cu faina, apoi o punem in tava si o intindem uniform cu ajutorul degetelor.Peste foaie punem toata umplutura de branza, apoi peste branza adaugam cea de a doua foaie si introducem tava la cuptorul preincalzit la 180C.
Placinta o coacem 35-40 de minute, pana cand aceasta este uniform rumenita la suprafata. Se decoreaza cu zahar pudra sau zahar.
PS. In crema se pot baga si 50 g stafide.
Pofta buna!