O reteta perfect de facut când va raman albușuri de ou si aveti un borcan de jeleu de gutui inceput.
O puteti face cu zahar pudra daca doriti - va trebuie 150 gr de zahar in loc de picaturile de stevia si de indulcitor.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/05/biscuiti-cu-migdale-si-jeleu-de-gutui.html
https://youtu.be/oIGtVtzUdRc
Mixati îndulcitorul in pudra fina.
În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. Apoi încorporați treptat albusurile. Obținem un marțipan, o pasta ferma. Puneti-l pe o folie de plastic pentru a forma un rulou (al meu era canm gros faceti-l mai subtire ca mine). Dati-l la congelator timp de o oră sau două pentru a-l întări. Va fi mai ușor să-l feliați. Scoateți și tăiați-l în felii de aproximativ un centimetru . Le-am facut mai subtiri caci ruloul era gros. Așezați-le pe o foaie de copt acoperită cu hârtie de copt și coaceți timp de 15-20 de minute la 180 ° C. Se pudrează cu îndulcitor pudra și se lasă să se răcească pe un grill. Depozitați acesti biscuiti într-o cutie metalica. Sunt si mai buni dupa 24 de ore .
1
mi-au iesit 25 de biscuiti