Un deliciu de prajitura aromata cu lamaie. Mi-a adus aminte de linzerturile cu branza pe care le mancam in tara :x
Ptr. aluat:
Ptr. umplutura:
Aluatul: se cerne faina intr-un bol incapator, se adauga sarea, praful de copt, untul taiat cubulete si se framanta cu degetele pana incorporam tot untul in faina si devine sfaramicios amestecul.
Apoi, adaugam cele 4 galbenusuri, smantana si zaharul si framantam aluatul, dupa care il invelim cu o folie si il dam la frigider.
Umplutura: branza se amesteca cu coaja rasa de lamaie, cu zeama de la lamaie si cu grisul.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se amesteca apoi cu branza cu miscari ample, ca sa ramana umplutura pufoasa.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. Se intinde o foaie de aluat si se aseaza pe fundul tavii, peste ea punem umplutura si nivelam, apoi intindem cealalta foaie si o asezam deasupra.
Intepam din loc in loc cu o furculita aluatul, ca sa nu se umfle cand se coace, dam apoi la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45 de minute.
Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Pofta buna!
1
se poate unge prajitura cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte, inainte de a o pune la copt
2
in functie de cat este de zemoasa branza, puteti pune doar o lingura de gris sau mai multe