Sau o mai gasim sub numele de “Burek”. Nici prea sarata dar nici dulce, foarte usor de facut si foarte gustoasa! Va servesc cu drag!
Intr-un bol incapator, amestecam branza dulce cu cea sarata, pe care am dat-o in prealabil prin razatoarea mica.Adaugam 5 oua si smantana si omogenizam.
Luam o tava (dreptunghiulara 35/26, am folosit eu), o tapetam cu hartie de copt, intindem 4 foi de placinta, le ungem cu putin ulei si adaugam jumatate din compozitia de branza. Adaugam alte 4 foi, dinnou le ungem cu ulei si punem deasupra restul compozitiei de branza.Acoperim cu foile ramase. Separat batem un ou cu iaurtul si sifonul si golim amestecul deasupra placintei, astfel incat sa fie toata suprafata acoperita.
Dam la cuptor, la foc moderat 1h si 30 minute, depinde de cuptor, ideia este ca placinta e coapta cand capata la suprafata o crusta frumoasa maronie. Rece, o portionam, o pudram cu zahar praf si o servim.
Pofta buna!