Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2012 | 10959 vizualizari

 

Am descoperit aceasta placinta pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut foarte mult. Se face foarte repede si este pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 15 g drojdie proaspata
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri gris
  • 150 g sunca
  • 150 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sunca si cascaval:

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam in aceasta gropita drojdia dizolvata apoi adaugam ouale, uleiul si sare.Amestecam usor cu o lingura.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu gris. Eu am folosit o tava de 25x25 cm. Punem jumatate din aluat in tava si nivelam. Presaram putin gris apoi asezam un strat de sunca feliata subtire apoi cascaval ras. Urmeaza inca un rand de sunca si unul de cascaval ras.
Acoperim cu restul de aluat, pe care il intindem cu dosul unei linguri umezite. Presaram mac si susan si lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.

Coacem placinta in cuptorul preancalzit, la foc mic timp de 20-25 de minute. Inainte sa o scoatem din cuptor facem testul scobitorii. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca placinta este coapta.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca in tava. Taiem patratele si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu legume