Pizza vegetariana cu pesto

de anca_rm in Pizza, 29 Iul 2016 | 2742 vizualizari

 

Imi place sa incerc tot felul de combinatii care mai de care , asta a fost una foarte faina asa ca va aduc reteta
 
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • 5 gr drojdie uscata
  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei masline
  • sare
  • un dovlecel mic
  • o vanata mica
  • 100 ml ketchup de casa
  • jumate ardei rosu
  • 100 gr tofu
  • un fir ceapa verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegetariana cu pesto:

Aluatul:

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.

Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si  apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).

Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .

Umplutura:

Dovlecelul si vanata le teiem rondele si le asezonam cu sare , le lasam sa stea 10 minute sa lase apa . Le punem pe un gril pana se rumensc usor, nu avem nevoie de ulei , si lasam sa se raceasca.

Peste aluat punem un strat de ketchup de casa (poate fi inlocuit cu sos de rosii sau pasta de rosii ) si 2 linguri de pesto. Intindem bine pe toata suprafata blatului.

Asezam peste dovlecelul si vanata , ceapa taiata rondele si ardeiul rosu taiat felii. Peste ele maruntim cu mana tofu .

Deasupra am mai pus cu lingurita putin ketchup , din loc in loc.

Dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (aproximativ 1015 minute)

Am folosit o tava de tarta cu diametru 24 cm .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana cu pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

30.07.2016, 22:36

Cat de bine arata!

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:47

O bunatate!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:24

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza