Pentru ca ne place sa testam tot ce mai apare 'la moda' pe net, am decis sa incercam o pizza turceasca.
Ne-a placut super mult, e ceva diferit de pizza clasica, dar la fel de buun! Nu o ratati, merita din plin sa-i acordati o sansa :)
Punem faina cernuta intr-un bol.
Adaugam sare si zahar.
Drojdia o dizolvam in lapte caldut si o adaugam peste faina. Punem uleiul si framantam un aluat elastic dar nu foarte moale.
Lasam 1 ora sa creasca la loc cald. Apoi modelam aluatul.
Il intindem pe masa infainata, si ii dam o forma diferita de cea obisnuita (rotunda), mai lunguiata.
Carnea de porc se toaca fin in robot, la fel ceapa si ardeiul. Puteti pune carne tocata, eu am preferat sa o cumpar intreaga si sa o toc eu.
Punem carnea, ceapa si ardeiul la calit. Cand sunt aproape gata adaugam condimentele, rosiile tocate marunt si sosul de rosii. Amestecam bine apoi dam deoparte sa se raceasca putin.
Punem umplutura pe mijlocul foii de aluat, apoi ridicam marginile si unim la capete.
Mie mi s-a parut ca arata ca o barcuta :)
Am uns marginile cu ou batut si deasupra umpluturii am ras cascaval.
Am pus pizza intr-o tava bine infainata.
Am lasat 15 minute la cuptor la foc mediu.
Un super deliciu!! Yummi!
1
De obicei se face umplutura din carne de oaie, dar cum mie nu-mi place am pus porc