Fiindca nu am ajuns la o intelegere cu ce sa fie pizza familiala din aceasta seara, am facut una pentru toti: canibale pentru sot,cu ton pentru mama-soacra,cu sunca si porumb pentru Alessia si cu pui si ciuperci pentru mine...
Aluat:
- se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute
- se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua şi uleiul ;se frământa, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să se amestece bine;aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână;
- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute;
- se intinde cu sucitorul ,apoi se aseaza in tava in care ai pus hartie pentru copt si se mai lasa la dospit 10 minute;
Umplutura:
- se unge aluatul cu ketchup;
- se imparte aluatul in 4;
- pe un sfert se presara sunca,salam,carnat,pui,slanina,ciuperci,cascaval si porumb;
- pe un alt sfert aranjezi sunca,cascaval si boabe de porumb;
- pe al 3-lea sfert presari pastrama de pui,sunca,ciuperci,cascaval si porumb;
- pe ultimul sfert asezi tonul,porumb si cascaval;
- dai la cuptor pentru 30 minute si servesti imediat,cu ketchup Univer;