Pizza cu somon, foarte fina si gustoasa!
Se incinge cuptorul.
Pentru blat, se rastoarna faina intr-un castron, sepune in mijloc uleiul, sarea si drojdia, se adauga laptele putin cate putin amestecand cu lingura. Se framanta apoi un aluat lejer, pana nu se mai lipeste de mana. Se unge tava de pizza cu ulei, se intinde aluatul si se pune tava in frigider 20 de minute.
Intre timp se prepara sosul de rosii. Rosiile spalate si curatate de piele si cotoare se mixeaza in blender cu celelalte ingrediente.
Se intinde sosul de rosii peste aluatul de pizza, se presara cu cascaval ras/mozzarella, apoi se aseaza somonul bucatele, maslinele feliate, ceapa si ardeiul taiate fideluta si caperele. Somonul a fost facut la gratar, cu cimbru si busuioc si cu zeama multa de lamaie.
Deasupra se presara iar cascaval ras sau mozzarella si se coace la foc potrivit.
1
In loc de somon proaspat se poate folosi conserva de somon sau somon afumat.