Pizza Marinara

de Sidy in Pizza, 21 Apr 2013 | 3473 vizualizari

 

Contrar credintei generale,pizza nu este originară din Italia.
Desi cultura mediteraneană are variante vechi, înrădăcinate în dieta lor, variante similare au fost descoperite si în Egipt, Babilon si Imperiul Persan.
Însă, adevărul este că pizza putea fi inventată de oricine care a descoperit secretul combinării făinei cu apă și încălzirea acestui aluat pe o piatră fierbinte.
Termenul de „pizza” a fost mentionat pentru prima oară într-un text latin datat din 997, descoperit într-un orăsel italian din sud. Conform acestuia, un lucrător de fermă trebuia să îi dea episcopului orasului "duodecim pizze" (douăzeci de pizze) cu ocazia Crăciunului si Pastelui.
În secolul XVIII, săracii din Napoli obisnuiau să pună sos de rosii peste pâinea lor plată.
Asa s-a născut pizza pe care o cunoastem astăzi.
Am ales sa fac o pizza mai usoara, asa ca am facut-o cu ton.

 

INGREDIENTE

  • - pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei
  • 220 ml apa calduta
  • - pentru topping :
  • 1-2 conserve ton
  • 300 g pulpa de rosii
  • 200 g ciuperci taiate
  • 150 g mozzarella
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita oregano Kotany
  • 1 lingurita ingrediente Pizza Kotany
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Marinara:

Aluatul pentru pizza il prepar in masina de paine, dar se poate face si cu mana.

In cuva de la Masina de paine introduc pe rand : apa calduta, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.

Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si faca programul.

Conservele cu ton le desfac si le pun la scurs intr-o strecuratoare.

Cand aluatul este gata dospit, il pun in tava mare de la aragaz in care am pus o foaie( hartie ) de copt.

Il intind sa ajunga la marginile tavii, dupa care pun pulpa de rosii, usturoiul presat si oregano, pe care le intind pe toata suprafata aluatului.

Presar apoi tonul faramitat si ciupercile taiate.Deasupra pun din ingredientele de Pizza de la Kotany ( bune, bunute tare!).

Bilutele de mozzarella le tai in doua si le pun peste ciuperci.

Dau tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 50-60 de minute, pina cand pizza capata o culoare aramie si se topeste mozzarella.

Dupa ce e coapta pizza o portionam si o servim cu ketchup de casa sau cu diferite sosuri, dupa preferinta.

Cu siguranta veti avea pofta !

 

TIPS-URI

1

Sa nu uitati berea sa fie la rece, mai ales daca ati adaugat un sos iute, picant....!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Marinara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ansoa