In iunie 1889, pentru a onora Regina Italiei, Margherita di Savoia, bucatarul Raffaele Esposito a creeat pizza margherita ale carei ingrediente, rosiile, mozzarella si busuiocul,reprezentau culorile drapelului Italian.A fost primul care a adaugat un tip de branza pizzei.Este cea mai comuna si in acelasi timp delicioasa prin simplitatea ingredientelor.
Dupa ce am intins aluatul in tava,plimbam deasupra putin ulei de masline(puteti folosi mai mult decat mine). Deasupra,cu ajutorul dosului unei linguri intindem bine cele 300 g de suc de rosii sau de rosii decojite,carora le-am scos semintele si le-am facut piure.Presaram busuiocul uscat,sau daca avem proaspat il vom pune peste pizza inainte de a o servi.
Dam la cuptorul preincalzit la temperatura maxima pentru 8-10 minute. Acum scoatem tava si presaram cubuletele de mozzarella (de preferat cea pt pizza,nu in zer,dar e ok si asa) , lasam inca 4-7 minute si e gata !
Pofta buna !