Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect

de MotanLaOale in Pizza, 29 Sep 2013 | 47884 vizualizari

 

Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect
Este aluatul clasic pentru blatul de pizza. Iese intotdeauna pufos si bun, daca urmati pasii retetei. Mai trebuie doar sa alegeti topping-ul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 250-300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect:

Cum se prepara Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect

Intr-un castron se pune drojdia sfaramata, lingurita de zahar, o lingura de faina si doua- trei linguri de apa calduta.

Se amesteca si se lasa la loc cald 15 minute.

Faina se cerne si se amesteca cu sarea.

Se pune intr-un castron mare si se face un loc in mijlocul ei.

Cand drojdia a crescut se pune in mijlocul fainii, apoi se adauga si uleiul.

Se amesteca si punem apa calduta putin cate putin, framantand pana coca se dezlipeste de pe maini.

Se scoate pe masa de lucru si se framinta 10-15 minute.

Se pune in castron si se lasa la caldura sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam o ora.

Aluatul ajunge pentru doua blaturi de pizza mari (tava mea are 37 cm diametru).

Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava unsa cu ulei, cu mana, prin presare.

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se continua cu ingredientele de pizza.

Aluatul se poate pastra in frigider pana a doua zi intr-un castron acoperit cu folie alimentara.

Serviti cu un sos picant. Recomandam si foccacia cu malai.

Spor la pizza!

TIPS-URI

1

Se poate face cantitate mai mare sau mai mica dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu somon afumat